afbeelding jack russel terrier puppy

Honden informatie

De hond (Canis lupus familiaris) is een roofdier en staat bekend om zijn goede reukvermogen. Maar ook de ogen en oren van de hond zijn sterk ontwikkeld. Honden stammen af van de wolf en zijn dus sociale dieren die zich graag in een groep bevinden. Mens en hond leven waarschijnlijk al 135.000 jaar samen. Inmiddels zijn door selectie meer dan 400 hondenrassen ontstaan.

Tegenwoordig worden de meeste honden gehouden als gezelschapsdier. Het is niet zo raar dat honden onze beste vrienden en populairste huisdieren werden. Honden begrijpen onze lichaamstaal beter dan alle andere dieren, waaronder mensapen. Ze zijn briljant in het observeren en ze leren snel onze bewegingen, wensen en behoeften in te schatten.

Hond eet van zijn hondenbrokken

Hondenvoeding

Er zijn zoveel verschillende soorten hondenvoeding te koop, dat het moeilijk kan zijn te beslissen welk voer u uw hond het beste kunt aanbieden. Van de een hoort u dat vers vlees het beste is, terwijl de ander zweert bij hondenbrokken. Belangrijk is dat u kijkt waar uw hond het beste op functioneert...

Kind zit naast een hond

Rangorde

Honden zijn roedeldieren. Binnen een hondenroedel heerst er een rangorde. U weet misschien wel dat uw hond onderaan de rangorde moet staan om probleemgedrag te voorkomen. Maar hoe maakt u uw hond zijn positie in de rangorde duidelijk?..