afbeelding labrador in menu rechts

Uitgebreide socialisatiekaart voor uw puppy

Hieronder treft u de uitgebreide socialisatiekaart aan. Gebruik deze socialisatiekaart als beginpunt voor de socialisatie van uw puppy. Probeer uw pup aan zoveel mogelijk van de onderstaande situaties bloot te stellen. Socialiseer vooral goed op die situaties waar uw hond op latere leeftijd ook mee te maken krijgt. Ervaringen en situaties dienen tot de leeftijd van 6 maanden voortdurend herhaald te worden.

In onderstaand schema kunt u per periode aangeven waarop u uw puppy heeft gesocialiseerd. Het werkt het gemakkelijkst als u deze socialisatiekaart uitprint en afvinkt op welke onderdelen uw puppy al goed gesocialiseerd is. Hondenplaneet.nl biedt u ook een eenvoudige socialisatiekaart aan. De eenvoudige socialisatiekaart bevat dezelfde socialisatie situaties, maar u kunt er slechts een vinkje zetten per socialisatie situatie.

alt : Socialisatiekaart.pdf

U kunt bovenstaande socialisatiekaart direct afdrukken of opslaan om deze later af te drukken. Zie hiervoor het print- respectievelijk opslaan-teken linksbovenaan het document. Het is ook mogelijk de uitgebreide socialisatiekaart te downloaden via deze link.