afbeelding hond met oordopjes in menu rechts

Hondentraining

Training van uw hond is nodig om uw hond tot een plezierige huisgenoot te laten uitgroeien. Het doel van hondentraining is uw pup een aantal commando’s te leren die de dagelijkse omgang met uw hond vergemakkelijken. Begin zo vroeg mogelijk met de hondentraining. Jonge honden leren namelijk veel makkelijker dan oudere honden.

Ga bij voorkeur meerdere keren op een dag kort met de hondentraining aan de slag, maximaal 5 minuten per keer. Het heeft geen zin met een vermoeide hond te trainen. De hond moet namelijk zijn volle aandacht erbij hebben om verbanden te kunnen leggen tussen zijn handeling en de beloning. Train uw hond daarom ook niet na het eten of na een wandeling.
Houd er ook rekening mee dat honden heel gevoelig zijn voor de context waarin een commando gegeven wordt. In nieuwe situaties, zoals in de tuin, op straat of bij de hondenschool, zult u hem het commando opnieuw moeten leren. Ga dus in verschillende omgevingen met de training van uw puppy aan de slag: binnenshuis, buitenshuis en tijdens wandelingen. Zorg dat er tijdens de hondentraining niet teveel afleiding is, zodat uw puppy zich op u kan concentreren. Pas als uw hond echt begrijpt wat er met het commando wordt bedoelt, kan hij u overal gehoorzamen.

Honden zijn gevoeliger voor lichaamstaal dan voor een gesproken commando. Daarom kan het handig zijn bij de hondentraining uw commando te ondersteunen met een gebaar.

Onderstaande artikelen kunnen u helpen bij de training van uw hond. Een heel belangrijk principe bij de hondentraining, is dat u gewenst gedrag beloont en ongewenst gedrag negeert. Hierdoor zal het gewenste gedrag zich herhalen. De beloning moet zeer snel op het gedrag volgen, binnen één tot twee seconden. De clicker erg geschikt om uw hond te trainen. Veel leesplezier en succes met de hondentraining!

Slapende puppy in een bench

Benchtraining

Een bench of kamerkennel is prima te gebruiken als rustplek voor uw puppy. Daarnaast is de bench is een handig hulpmiddel bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van probleemgedrag wanneer de hond alleen is. Sommige mensen denken dat dit zielig is, maar de meeste honden ervaren de bench als een veilige plek. Daarvoor moet de hond wel eerst leren dat het niet eng is om opgesloten te zitten in de bench. Dit bereikt u door middel van benchtraining...