afbeelding labrador in menu rechts

Socialisatiekaart voor uw puppy

Hieronder treft u de socialisatiekaart aan. Gebruik deze socialisatiekaart als beginpunt voor de socialisatie van uw puppy. Probeer uw pup aan zoveel mogelijk van de onderstaande situaties bloot te stellen. Socialiseer vooral goed op die situaties waar uw hond op latere leeftijd ook mee te maken krijgt. Ervaringen en situaties dienen tot de leeftijd van 6 maanden voortdurend herhaald te worden.

Het werkt het gemakkelijkst als u deze socialisatiekaart uitprint en afvinkt op welke onderdelen uw puppy al goed gesocialiseerd is. Hondenplaneet.nl biedt u ook een uitgebreidere socialisatiekaart aan. De uitgebreide socialisatiekaart bevat dezelfde socialisatie situaties, maar u kunt er per periode aangeven waarop u heeft gesocialiseerd. Zo kunt u de vorderingen van de socialisatie van uw pupje nog beter bijhouden.

U kunt bovenstaande socialisatiekaart direct afdrukken of opslaan om deze later af te drukken. Zie hiervoor het print- respectievelijk opslaan-teken linksbovenaan het document. Het is ook mogelijk de socialisatiekaart te downloaden via deze link.