afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Werkstraf voor doodslaan hond"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Werkstraf voor doodslaan hond

Bron: NOS. Geplaatst op 12-06-2014 om 14:10 uur.

Een Hagenaar is veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur waarvan 60 voorwaardelijk, omdat hij de hond van zijn vriendin heeft doodgeslagen. Ook moet de man (29) zich laten behandelen voor zijn agressie.

In maart vorig jaar deed de man zelf aangifte van mishandeling van de hond. Hij vertelde de politie dat het dier was mishandeld door een groep Antilliaanse jongens tijdens het uitlaten in park. De jongens waren volgens hem daarna weggerend. De hond overleed aan zijn verwondingen.

Eerder mishandeld

De Hagenaar bood de politie hulp aan bij het zoeken naar de daders. Zo verspreidde hij onder meer flyers met een getuigenoproep.

De politie kreeg gaandeweg het onderzoek steeds meer aanwijzingen dat de man zelf de schuldige was. Zo was een week eerder een melding binnengekomen dat hij zijn hond mishandelde. De politie had deze melding onderzocht, maar geen zichtbare verwondingen bij de hond gevonden.

"Onbegrijpelijk"

Buren vertelden de politie dat zij al vaker hoorden dat een hond werd geslagen in de woning van de man. Ook uit sectie bleek dat de hond vaker werd mishandeld.

Volgens het OM is de hond een afschuwelijke dood gestorven en werd het dier in de weken daarvoor ook al meerdere keren mishandeld. Dat de Hagenaar een valse aangifte deed en daarmee de politie veel onnodig werk bezorgde, noemt het OM onbegrijpelijk.

Bekijk het volledige artikel op NOS



GERELATEERD NIEUWS

Werkstraf voor mishandelen hond met dood tot gevolg

Werkstraf voor Hagenaar die hond doodtrapte

Den Haag | Werkstraf voor dodelijke mishandeling hond



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "NOS":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van NOS. Een overzicht van alle nieuws artikelen van NOS vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 69 artikelen van NOS.

Puppy na drie dagen op rampplek gevonden ...

Geplaatst op 18-08-2015 om 12:50 uur.


Geen statiegeld maar hondenvoer ...

Geplaatst op 27-07-2015 om 17:54 uur.


Chinezen eten steeds minder hondenvlees ...

Geplaatst op 20-06-2015 om 20:27 uur.


Honden op A4, file op A10 ...

Geplaatst op 17-06-2015 om 09:06 uur.


1   2   3   4   5       Volgende