afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Enexis zet speurhonden in bij stroomstoringen"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Enexis zet speurhonden in bij stroomstoringen

Bron: NOS. Geplaatst op 29-01-2015 om 15:16 uur.

Netbeheerder Enexis zet speurhonden in om stroomstoringen op te sporen. Een proef van twee jaar is geslaagd en daarom heeft het bedrijf nu de knoop doorgehakt.

Enexis heeft 5 speurhonden die verbrandingsgassen kunnen ruiken op 7 meter diepte. Zo diep in de grond liggen de leidingen. Bij allerlei proeven hebben de honden in alle gevallen de storing opgespoord.

De 'stroomhonden' zullen in eerste instantie worden ingezet in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Waarschijnlijk gaan ze volgend jaar ook in andere provincies aan de slag, zegt Enexis. "Er zijn al enkele puppies in België in opleiding."

Vaste dienst
De honden en hun begeleiders komen uit België en worden niet in vaste dienst aangesteld. Daarvoor zijn er jaarlijks te weinig storingen, zegt de woordvoerder van Enexis.

De dieren, Belgische en Duitse herders, zijn voor Enexis een uitkomst. Tot nu toe zijn storingen moeilijk te traceren waardoor het lang duurt voordat omwonenden weer stroom hebben. "Dankzij de speurhonden zitten gedupeerde klanten dus een stuk korter zonder elektriciteit."

Bekijk het volledige artikel op NOS



GERELATEERD NIEUWS

L1NWS: Enexis zet speurhonden in bij zoeken stroomstoringen

Enexis gaat waarschijnlijk in 2016 speurhonden inzetten bij stroomstoringen in Overijssel

Proef succesvol: speurhonden definitief aan de slag om stroomstoringen Enexis op te speuren



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "NOS":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van NOS. Een overzicht van alle nieuws artikelen van NOS vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 69 artikelen van NOS.

Puppy na drie dagen op rampplek gevonden ...

Geplaatst op 18-08-2015 om 12:50 uur.


Geen statiegeld maar hondenvoer ...

Geplaatst op 27-07-2015 om 17:54 uur.


Chinezen eten steeds minder hondenvlees ...

Geplaatst op 20-06-2015 om 20:27 uur.


Honden op A4, file op A10 ...

Geplaatst op 17-06-2015 om 09:06 uur.


1   2   3   4   5       Volgende