afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Zwerfhonden Sotsji afgemaakt"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Zwerfhonden Sotsji afgemaakt

Bron: NOS. Geplaatst op 03-02-2014 om 22:03 uur.

Ze lopen er al jaren rond, maar kort voor het begin van de Olympische Winterspelen maken ze de Russische autoriteiten steeds ongeruster: de duizenden zwerfhonden in Sotsji.

De dieren lopen in de buurt van hotels, bij sportcomplexen en over straat. Onlangs zou een hond een kind in Sotsji hebben gebeten. Om te voorkomen dat olympische sporters oog in oog komen te staan met een groep zwerfhonden, heeft het bestuur van Sotsji een bedrijf ingehuurd om de dieren af te maken.

Directeur Alexej Sorokin zegt dat zijn ongediertebestrijders honden vangen en laten verdwijnen. Hij wil niet zeggen op wat voor manier dat gebeurt.

Horrorscenario
Sorokin kreeg het vorige week doodsbenauwd toen hij een repetitie van de openingsceremonie van de Spelen bijwoonde. Een zwerfhond liep volgens hem naar een van de artiesten.

"We hebben het dier meteen weggehaald", zegt hij. "God verhoede dat zoiets gebeurt tijdens de echte openingsceremonie. Dat zou verschrikkelijk zijn voor Rusland."

Asiel
Het afmaken van de straathonden roept veel weerstand op. Dierenrechtenactivisten spreken van vreselijke praktijken en willen dat de honden naar een asiel gaan of worden gesteriliseerd.

"Twee moordenaars van Sorokin doen dit al langer. Ze maken samen bijna 300 honden per maand af", zegt een activist.

Olympische ringen
Sommige Russische vrijwilligers in Sotsji zien de dieren niet als een bedreiging. Zij aaiden de honden die vandaag door het olympisch dorp liepen.

Een van de straathonden had een bijzonder plekje gevonden om in de zon te liggen: onder de olympische ringen waar winnaars een medaille krijgen.

Bekijk het volledige artikel op NOSGERELATEERD NIEUWS

Overig | Sotsji doodt zwerfhonden voor Olympische Spelen

Russische multi-miljardair redt zwerfhonden van Sotsji

Redding zwerfhonden Sotsji race tegen de klokSommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.


Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "NOS":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van NOS. Een overzicht van alle nieuws artikelen van NOS vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 69 artikelen van NOS.

Puppy na drie dagen op rampplek gevonden ...

Geplaatst op 18-08-2015 om 12:50 uur.


Geen statiegeld maar hondenvoer ...

Geplaatst op 27-07-2015 om 17:54 uur.


Chinezen eten steeds minder hondenvlees ...

Geplaatst op 20-06-2015 om 20:27 uur.


Honden op A4, file op A10 ...

Geplaatst op 17-06-2015 om 09:06 uur.


1   2   3   4   5       Volgende