afbeelding hond met oordopjes in menu rechts

Artikel: "Hond mee op vakantie? Niet elk ras is overal welkom"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Hond mee op vakantie? Niet elk ras is overal welkom

Bron: Omroep Gelderland. Geplaatst op 30-06-2014 om 15:07 uur.

Hond mee op vakantie? Niet elk ras is overal welkomBARNEVELD - De hond meenemen op vakantie is leuk, maar let op: er de regels kunnen streng zijn. Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren uit Barneveld informeert eigenaren over de regels rond het op vakantie gaan met trouwe viervoeters. Chippen'Als de hond mee gaat op vakantie, moet hij in ieder geval een chip en een EU- dierenpaspoort hebben', laat Josefien van het LICG weten. Daarnaast is een vaccinatie tegen hondsdolheid verplicht en soms een aanvullende bloedtest. Ook eist een aantal landen een verplichte behandeling tegen wormen.Niet welkomMaar dat is niet het enige laat Josefien Wallet van het LICG weten, want zo is niet elk hondenras overal welkom. 'Zo kun je de American Stafford de Tosa en de Rottweiler niet meenemen op vakantie naar Frankrijk. De eisen daarvoor zijn zo streng, die zijn niet in te willigen in korte tijd. Zo moet je bijvoorbeeld een Franse hondencursus volgen en moet de hond een gedragstest afleggen,' vertelt Josefien. GemuilkorfdHonden die geen stamboom hebben of kruisingen zijn mogen sommige landen al helemaal niet in.  In Denemarken mag je alleen je hond meenemen als je als eigenaar kunt bewijzen dat de hond al voor  maart 2010 bij je was. De hond moet dan overigens  alsnog altijd kort aangelijnd worden en gemuilkorfd blijven. Het landelijk informatie centrum gezelschapsdieren in Barneveld adviseert mensen dan ook om bij een vakantie altijd contact op te nemen met de controlerende instanties in het betreffende land, of de ambassade.Foto: dierenkliniek Leuve

Bekijk het volledige artikel op Omroep Gelderland



GERELATEERD NIEUWS

Overig | Verklikken is niet altijd netjes, maar DEZE hond heeft een punt!

Meisje wil niet delen met hond

Algemeen | Dierenbescherming schande:hond onder de klitten ingegroeide nagels niet in beslag genomen



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Omroep Gelderland":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Omroep Gelderland. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Omroep Gelderland vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 97 artikelen van Omroep Gelderland.

Baasje verhitte honden zat in sauna ...

Geplaatst op 05-06-2015 om 14:33 uur.


Honden gered uit brandende woning in Dieren ...

Geplaatst op 05-06-2015 om 13:13 uur.


Politie bevrijdt honden uit bloedhete auto Lunteren ...

Geplaatst op 04-06-2015 om 18:57 uur.


Broedende vogels, jonge reeën: honden aan de lijn! ...

Geplaatst op 22-05-2015 om 07:24 uur.


1   2   3   4   5       Volgende