afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Vrouw in testament: hond inslapen bij overlijden"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Vrouw in testament: hond inslapen bij overlijden

Bron: Metro. Geplaatst op 17-12-2014 om 20:49 uur.

In de Amerikaanse staat Aurora is nogal wat commotie ontstaan om een vrouw die in haar testament had staan dat haar hond moest worden ingeslapen wanneer ze zelf zou sterven. Volgens de wet zijn dieren bezittingen en dus heeft de eigenaar het recht te beslissen wat er met het dier gebeurt bij overlijden. Dat meldt Fox19. Nog niet afgemaakt De advocaat van Connie Lay heeft verteld dat de vrouw wil dat haar Duitse herder wordt omgebracht en het as van de viervoeter samen met dat van haar wordt uitgestrooid. Aan die wens zou dinsdagmorgen gehoor worden gegeven, ondanks dat vrijwilligers probeerden een thuis voor het dier te regelen. Na het protest onder de hashtag #SaveBela is echter besloten nog eens naar het testament van Lay te kijken. Dat betekent dat Bela, in ieder geval voorlopig, niet wordt afgemaakt. Volgens Doug Denmore, advocaat van Lay, is de andere mogelijkheid dat de Duitse herder naar de 'Best Friends Animal Society' in Utah wordt gebracht. Om financiële redenen is dat echter niet haalbaar. Wil van Lay Bela werd onlangs bij het levenloze lichaam van haar bazin aangetroffen. Volgens vrijwilligers is het dier slim, goed getraind en lief en verdient het dier een nieuw en fijn thuis. Volgens de advocaat die Lay's testament in handen heeft, is dat echter niet wat ze wil. Volgens juridisch analist Mike Allen is het laten inslapen van je dier na je dood niet helemaal ongebruikelijk of illegaal. ''Dieren worden gezien als eigendom en in je testament kun je laten zetten wat daarmee moet gebeuren. Er is een conflict met regels die zeggen dat je dieren menselijk moet behandelen.'' Bevoegdheid Vrijwilligers stellen dat velen al hebben aangeboden Bela te adopteren, maar de hond is van Lay en de uitvoerder van haar testament heeft de bevoegdheid om haar wensen uit te voeren. ''Het is gewoon niet juist, weet je. Elk dier, elk persoon en elk levend wezen heeft het recht om zijn leven te leven en ze kunnen het gewoon niet zomaar eindigen omdat iemand denkt dat dat het juiste is voor hen'', aldus Derrick Embleton. Dead Aurora woman's will requires dog to be buried with her. One problem: the dog isn't dead: http://t.co/Pz9hxwM9zX pic.twitter.com/6Y1nUSof9I — Maxim Alter (@MaximAlter) December 17, 2014

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Vrouw wil met hond trouwen na overlijden ex (kat)

Dode vrouw eist: Doodt en begraaf mijn hond met mij

Vrouw en hond aangereden in Beverwijk



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende