afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar

Bron: Metro. Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.

Kinderen vallen voor helden. Dat bleek wel weer bij de Kidsweek Dier van het Jaar 2015 verkiezing. Superhond Sako die in een afgelegen bos het leven heeft gered van zijn 17-jarige baas behaalde bijna de helft van de stemmen en gaat er dit jaar met de eretitel vandoor. Lees ook: Hond houdt tiener 40 uur lang warm na auto-ongeluk De duizenden kinderen die hebben gestemd hadden de keuze uit vier dieren. Naast Sako waren dit pandamama Juxiao die maar liefst drie kleintjes op de wereld zette, de terror-oehoe uit Purmerend en oerang-oetanweesje Rieke die in een dierentuin door haar moeder in de steek werd gelaten en het toch redde. Bewusteloos Sako stak er voor de kinderen echter met kop en schouders bovenuit. 2541 jongens en meisjes (48 procent) namen het op voor Sako die de 17-jarige Joseph het leven heeft gered. De Canadese jongen kreeg tijdens een dagje weg met Sako en zijn tante een auto-ongeluk. De vrouw overleefde het niet en Joseph werd de auto uitgeslingerd en belandde bewusteloos in een bos. Sako hield de jongen 's nachts warm door dicht tegen hem aan te gaan liggen en verjoeg prairiewolven en beren. Later sleepte hij zijn baas naar een beek voor een slokje water. Na veertig uur werd Joseph ontdekt. Volgens de artsen die hem vonden, had Joseph het nooit gered zonder Sako. Panda en oehoe Op nummer 2 is pandamama Juxiao geëindigd. Ruim een kwart van de lezers vonden de geboorte de zeldzame pandadrieling zo bijzonder dat zij een stem kregen. De derde plaats gaat naar de terror-oehoe. „Veel lezers geloofden dat deze uil diep in zijn hart echt niet zo 'terror' was en kreeg 14 procent van de stemmen”, aldus Kidsweek. Vorig jaar ging straathond Rupee er met de eer vandoor. In 2013 won neushoorn Nicky, in 2012 pakte poes Droppie de titel en in 2011 belandde orka Morgan op de eerste plek.       

Bekijk het volledige artikel op MetroGERELATEERD NIEUWS

Marinier herenigd met hond die hij het leven redde

Superhond Sako Kidsweek Dier van het Jaar 2015

Algemeen | Marinier herenigd met hond die hij het leven redde | Karelzwezereijn.nlSommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.


Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


Zwerfhonden geportretteerd als model vinden thuis ...

Geplaatst op 27-09-2015 om 18:38 uur.


1   2   3   4   5       Volgende