afbeelding hond met oordopjes in menu rechts

Artikel: "Superhond Sako Kidsweek Dier van het Jaar 2015"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Superhond Sako Kidsweek Dier van het Jaar 2015

Bron: ANP Pers support. Geplaatst op 30-09-2015 om 17:38 uur.

Hond Sako redde het leven van zijn baasje Joseph (17) uit Canada. Geen wonder dus, dat deze superheld Kidsweek Dier van het Jaar 2015 is geworden!

Jeugdkrant Kidsweek maakte begin deze maand de vier genomineerden voor de titel bekend plus de vier teams die voor 'hun' dier gingen strijden. Kidsweek-redacteur Bouwien Jansen en Zapp-presentator Nienke de la Rive Box namen het op voor Sako. Maar liefst 2541 keer werd er tijdens de verkiezing gestemd. Sako won met 48% van de stemmen! Bouwien en Nienke geloofden vanaf de start in hun held: 'Super Sako heeft iets gedaan waar veel mensen nog wat van kunnen leren. Natuurlijk verdient hij de beker!'

Over Sako
Joseph (17) uit Canada kreeg een naar ongeluk toen hij een dagje weg was met zijn tante. Joseph werd de auto uitgeslingerd en belandde bewusteloos in het bos. Sako, die ook in de auto zat, ging dicht tegen Joseph aan liggen om hem warm te houden. 's Nachts joeg hij prairiewolven en beren weg. Na veertig uur werd Joseph ontdekt. Volgens de artsen die hem vonden, had Joseph het nóóit gered zonder superheld Sako.

Nummer 2 en 3: pandamama Juxiao en de terror-oehoe
Pandamama Juxiao kreeg maar liefst drie kleintjes! Goed nieuws, want zo veel panda's zijn er niet meer. Bijzonder vonden veel lezers en stemden Juxiao naar de tweede plaats met 27% van de stemmen. Derde werd de terror-oehoe. Veel lezers geloofden dat deze uil diep in zijn hart echt niet zo 'terror' was en kreeg 14% van de stemmen.

Over de verkiezing
Het is voor de vijfde keer dat Kidsweek deze verkiezing organiseert. Vorig jaar ging straathond Rupee er met de eer vandoor. In 2013 won neushoorn Nicky, in 2012 pakte poes Droppie de titel en in 2011 belandde orka Morgan op de eerste plek.

Over Kidsweek
Kidsweek biedt kinderen van 7 tot 12 jaar elke week toegankelijk, betrouwbaar, onafhankelijk en relevant nieuws uit Nederland en de rest van de wereld. In de krant (wekelijkse oplage 70.000 exemplaren) staan ook dieren-, natuur- en sportnieuws, recensies en moppen. Voor meer nieuws, achtergronden, filmpjes en moppen kunnen kinderen terecht op Kidsweek.nl.

Bekijk het volledige artikel op ANP Pers supportGERELATEERD NIEUWS

Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar

Hond ving kogel voor baas, nu al 1,5 jaar dakloos

Keurmeesters Hond van het Jaar Show gepubliceerdSommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.


Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "ANP Pers support":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van ANP Pers support. Een overzicht van alle nieuws artikelen van ANP Pers support vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 50 artikelen van ANP Pers support.

Rashondengids biedt handvat voor puppy kopers ...

Geplaatst op 01-10-2015 om 11:16 uur.


Huskysledehonden voor 1 dag taxidienst in Amsterdam-Noord ...

Geplaatst op 29-09-2015 om 17:12 uur.


Nederlands kampioenschap honden gehoorzaamheid ...

Geplaatst op 02-09-2015 om 13:52 uur.


Marc de Hond ambassadeur van DELA goededoelenfonds ...

Geplaatst op 02-09-2015 om 12:38 uur.


1   2   3   4   5       Volgende