afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Hond ving kogel voor baas, nu al 1,5 jaar dakloos"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Hond ving kogel voor baas, nu al 1,5 jaar dakloos

Bron: Metro. Geplaatst op 02-09-2015 om 10:12 uur.

Hond Kiko werd in 2012 een held toen hij een kogel opving voor zijn eigenaar en voorkwam dat een inbreker een grote slag kon staan in de woning. Het arme dier werd daarna echter dakloos en zoekt al 1,5 jaar naar een nieuwe eigenaar. Dat meldt The Dodo. Inbreker In 2012 poogde een gewapende man, verkleed als bezorger van UPS, in te breken in de woning van Kiko in New York. Kiko probeerde de man te stoppen, maar werd in zijn hoofd geschoten. De viervoeter wist ondanks zijn relatief hoge leeftijd te herstellen. Daarmee leek het verhaal een gelukkig einde te hebben, ware het niet de eigenaar van Kiko twee jaar geleden in de moeilijkheden zat. De man moest verhuizen en kon Kiko niet meenemen. De viervoeter had het leven en de woning van zijn baas gered, maar moest nu zelf verder zonder dak boven zijn hoofd. Toen Mighty Mutts het droevige verhaal van Kiko hoorde, namen ze de zorg voor de viervoeter op zich. ,,De eerste weken na de adoptie, was Kiko duidelijk in de war. Hij leek alleen maar op zoek naar zijn baasje”, vertelt Jill Haynes van Mighty Mutts. ,,Eerst dachten we dat hij wat stilletjes was, maar al snel ontdekten we dat hij helemaal doof was.” Oud en doof Het is niet zeker of Kiko altijd al doof is geweest of dat hij dat is geworden door de kogelwond. Sinds de ontdekking gaat communiceren met Kiko in ieder geval veel beter. Toch lukt het maar niet een baasje voor de viervoeter te vinden. Kiko is inmiddels 14 jaar en kan het best worden gehuisvest in een woning waar geen andere huisdieren zijn. Ook jonge kinderen zijn niet aan te raden. De hond is op leeftijd, dus trappen lopen moet tot een minimum worden beperkt. Mighty Mutts hoopt een thuis te vinden voor de heldhaftige hond, waar hij de laatste fase van zijn leven kan doorbrengen.

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Baas kan ontvoerde hond na 7 jaar weer knuffelen

Hond vecht voor leven na poging baas te redden

2,5 jaar cel en 4 jaar rijontzegging voor doodrijden vrouw met hond in Enschede



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende