afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Vrees run op labradoodles door Boer-Zoekt-Vrouw-hond"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Vrees run op labradoodles door Boer-Zoekt-Vrouw-hond

Bron: Metro. Geplaatst op 13-01-2015 om 19:27 uur.

Niet een boer, een koe of Yvon Jaspers, maar hond Tommy lijkt de harten te stelen van de Boer Zoekt Vrouw-kijkers. Op Twitter volgt tijdens de uitzending de een na de andere lovende reactie over de Australian Labradoodle van Yvon Jaspers. De hond heeft inmiddels zelfs een eigen twitteraccount, in het leven geroepen door een fan. Hoewel positieve aandacht, is de Australian Labradoodle Association Europe (ALAEU) niet blij met de enorme populariteit van hond Tommy. De vereniging, waarbij 60 Europese fokkers van Australian Labradoodles zijn aangesloten, vreest voor impulsaankopen en onbetrouwbare nieuwe fokkers die zo goedkoop en snel mogelijk meer van deze honden zullen fokken om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Mailbox vol „Direct na de aankondiging van het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw, waarin hond Tommy voor het eerst te zien was, stroomde mijn mailbox al vol met aanvragen voor een puppy”, zegt Carolien van Beek voorzitter ALAEU en fokker van Australian Labradoodles. „En ook nu, na de eerste uitzendingen zie ik het aantal aanvragen stijgen.” De vraag naar Australian Labradoodles is volgens Van Beek al jaren groter dan het aanbod, waardoor er bij ALAEU- fokkers altijd een wachtlijst is van tenminste een half jaar. „Daar willen deze mensen niet op wachten. Ze zien de hond van Yvon en willen zo'n hond het liefst morgen al in huis. Via Marktplaats is een labradoodle van een niet geregistreerde fokker dan zo gekocht.” Geen poedel bij labrador Naast de impulsaankopen via internet vreest Van Beek vooral voor fokkers die honden verkopen als 'Australian Labradoodles', terwijl de afkomst niet bekend is. „Je kan niet zomaar een labrador bij een poedel zetten om een Australian Labradoodle te krijgen”, legt Van Beek uit. „Bij ons geregistreerde fokkers, fokken alleen met Australian Labradoodles die aan gezondheidseisen voldoen. Poedels of labradors komen hier niet meer tussen. Het gevaar als dat wel gedaan wordt, is dat er bijvoorbeeld meer labrador in de pup komt waardoor de hond een andere vacht krijgt. Australian Labradoodles staan bekend een vacht te hebben die niet of nauwelijks verhaart, wat ideaal kan zijn voor mensen met een allergie. Maar als de hond niet goed gefokt is, kan deze toch gaan verharen.” Verzorging Van Beek raadt mensen die 'verliefd' zijn geworden op hond Tommy en ook een Australian Labradoodle willen aan goed over de aanschaf na te denken.   „Het zijn geweldige honden, maar vergeet niet dat de hond van Yvon die we op tv zien, goed is opgevoed.  Dat kost tijd en ook de vacht vergt nogal wat onderhoud, zoals borstelen en knippen.  Het zijn meer dan alleen leuke knuffelbeertjes.”  Een Australian Labradoodle met ALAEU-stamboom kost gemiddeld 2.000 euro.  

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Vrouw (89) gewond door bijtende hond

Eemland | Vrouw (89) gewond door bijtende hond

Noordkop | Vrouw mishandeld door baasje agressieve hond



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende