afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "80.000 dopjes voor geleidehond"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

80.000 dopjes voor geleidehond

Bron: Omroep Gelderland. Geplaatst op 13-02-2015 om 19:20 uur.

80.000 dopjes voor geleidehondARNHEM - Nederlanders staan bekend als de grootste spaarders van Europa. Wie verzamelt er geen koffiepunten van de Douwe Egberts of zegeltjes van de supermarkt? Margriet Smits uit Arnhem spant de kroon. Zij spaart dopjes. Dopjes voor het goede doel. Ze heeft er inmiddels 10-duizenden verzameld. En van de opbrengst van die dopjes worden blindengeleidehonden opgeleid.Met dopjes in haar nopjes'Ze noemen mij in Arnhem inmiddels Margriet dopjes in haar nopjes', aldus de dopjesverzamelaarster. Van haar eerste 80 duizend dopjes is inmiddels een hond opgeleid. Ze mocht zelf de naam van de hond bedenken: Roby.10.000 dopjes op 1 dagSmits gaat langs de deuren voor doppen, heeft goede contacten met bedrijven die haar oude doppen geven en ze is altijd te vinden bij de van Bridge to Bridge loop. Onder de slogan: Ik ben in mijn nopjes, geef mij dopjes, zamelde ze het hier afgelopen jaar onder de hardlopers op één dag maar liefst 10 duizend dopjes in. De doppen worden door haar allemaal stuk voor stuk met de hand gewassen. 'Dat is bij het inleveren van de doppen wel zo hygiënisch,' aldus Smits. 25 cent per kiloPer ingeleverde kilo doppen wordt 25 euro cent verdiend. Het is dus hard werken voor de doppenverzamelaarster om genoeg geld bijeen te brengen om een nieuwe hond op te kunnen leiden. Maar Smits verzamelt ijverig door. Poedel Natasja moet geleidehond worden voor autistische kinderen. 'Weet je wat het is', zegt Smits, 'Ik vraag mensen om doppen en niet om geld. Doppen wil iedereen wel geven voor het goede doel'.

Bekijk het volledige artikel op Omroep Gelderland



GERELATEERD NIEUWS

Geleidehond werpt zich voor schoolbus en redt baasje

Blinde baas met geleidehond loopt groot risico in verkeer

Gouden Loeki voor 'Buddyhond' van KNGF Geleidenhonden



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Omroep Gelderland":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Omroep Gelderland. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Omroep Gelderland vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 97 artikelen van Omroep Gelderland.

Baasje verhitte honden zat in sauna ...

Geplaatst op 05-06-2015 om 14:33 uur.


Honden gered uit brandende woning in Dieren ...

Geplaatst op 05-06-2015 om 13:13 uur.


Politie bevrijdt honden uit bloedhete auto Lunteren ...

Geplaatst op 04-06-2015 om 18:57 uur.


Broedende vogels, jonge reeën: honden aan de lijn! ...

Geplaatst op 22-05-2015 om 07:24 uur.


1   2   3   4   5       Volgende