afbeelding hond met oordopjes in menu rechts

Artikel: "Dove en blinde hond na vier dagen gered uit moeras"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Dove en blinde hond na vier dagen gered uit moeras

Bron: Metro. Geplaatst op 05-04-2015 om 18:07 uur.

Vier dagen werd er gezocht naar de zowel blinde als dove Jack Russell Dunhill. De hond woont in Nieuw-Zeeland en werd terug gevonden in een moeras bij een dichtbijgelegen mangrove. Duizenden hondenliefhebbers hielpen bij de zoektocht naar de 15-jarige Jack Russell. Het beestje werd levend, maar uitgedroogd en onderkoeld gevonden. Ontsnapt Dunhill ontsnapte eind maart uit het huis van Angela Beer. Vrienden van haar pasten op dat moment op haar huis en haar hond. ''Ik moest er niet aan denken dat hij alleen en gewond was", zegt Beer. ''Of dat hij ergens in het donker dood zou gaan.'' Angela probeerde daar dan ook zo min mogelijk aan te denken. Lees ook: Door mensen geredde vos leeft als hond De eigenaresse maakte bij haar zoektocht gebruik van social media en zette foto's online. Haar bericht werd door duizenden mensen gedeeld. Ook werd er een grote zoektocht opgestart naar Dunhill. Met kajakken, een drone en zelfs een helikopter werd er naar het diertje gezocht. Daarnaast hielp een dakloze man uit de buurt samen met nog 300 andere vrijwilligers bij het doorzoeken van de mangroves bij Beers huis. Posted by Dunhill's Heroes on zondag 5 april 2015   Goede grap Toen de buurman van Beer de hond levend terugvond op 1 april, vielen alle zorgen van haar schouders. Dunhill was in leven, maar wel onderkoeld en uitgedroogd. ''Hij zat onder de modder", vertelt ze. ''Het is een wonder dat hij nog leeft." Dunhill werd snel bevrijd en naar een dierenarts gebracht. Na een paar dagen kon hij weer naar huis, naar zijn eigen warme mandje. Achteraf zegt zijn baasje: ''Dunhill heeft een goede 1-april-grap met me uitgehaald." Ze kan nu lachen om wat er gebeurd is. ''Hij is ongelooflijk dankbaar voor al die helden die hebben gezocht. Allemaal vrienden waarvan hij niet wist dat hij ze had." Lees ook: Labradorpup gered na 2 dagen op bevroren meer Wil je weten hoe het inmiddels met Dunhill gaat? Zijn baasje heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop ze updates plaatst over zijn herstel. I've always bitten off more than I could chew. #olddognewtricks Posted by Dunhill's Heroes on zaterdag 4 april 2015

Bekijk het volledige artikel op MetroGERELATEERD NIEUWS

Dove en blinde hond na dagen uitgeput teruggevonden

Algemeen | Man door eigen hond uit moeras gered in Verenigde Staten

Algemeen | Vermiste blinde hond na twee weken in koudegolf Alaska geredSommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.


Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende