afbeelding hond met oordopjes in menu rechts

Artikel: "Piloten redden dakloze honden van onnodige dood"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Piloten redden dakloze honden van onnodige dood

Bron: Metro. Geplaatst op 10-04-2015 om 12:19 uur.

Jaarlijks vinden duizenden dakloze schoothondjes de dood doordat ze worden ingeslapen. Een groep piloten zet zich vrijwillig in om deze hondjes van deze onnodige dood te redden. Dat gebeurt soms maar enkele uren voor de viervoeters worden afgemaakt. Dat meldt The Daily Mail. Groepen als Wings of Rescue (Californië) en Pilots N Paws (South Carolina) werven piloten die op vrijwillige basis honden van de dood willen redden. De twee non-profitorganisaties stellen dat hun concept een doorslaand succes is. Overschot versus tekort In sommige staten in de Verenigde Staten zitten de asiels overvol, terwijl in anderen staten juist meer huisdieren nodig zijn om aan de vraag te voldoen. Dit is het geval in bijvoorbeeld Washington, Oregon, New York, New Jersey en Florida. Daar spelen deze organisaties op in. In Idaho willen gepensioneerden bijvoorbeeld kleinere honden, omdat deze makkelijker te verzorgen zijn. Deze viervoeters zijn in dit gebied echter moeilijk te krijgen. Daarom wil de Kootenai Humane Society maandelijks een vliegtuig vol honden onder de zestien pond, die bij aankomst direct worden geadopteerd. In de afgelopen zestien maanden zijn al meer dan 1.000 honden die richting op gegaan. Honden die anders een onnodige dood waren gestorven. Foto: Facebook / Pilots N Paws Redders Kate Quinn van Pilots N Paws ziet dat het aantal geredde dieren sinds de start in 2008 jaarlijks groeit. De ruim 5.000 piloten die zich inzetten voor de organisatie hebben in de afgelopen twee jaar al 15.000 dakloze honden van inslapen gered. “Piloten vinden het te gek als ze een doel hebben bij het vliegen. Ze vinden deze vluchten geweldig”, weet Quinn. De meeste honden slapen tijdens de vlucht en slechts een enkeling heeft last van luchtziekte. En soms, heel soms, is er een hond die naast zijn redder komt zitten en hem een heerlijke knuffel gaat, alsof hij zeggen wil: bedankt maat! Foto's: Facebook / Pilot N Paw

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Studenten redden levend begraven pups

Groep honden jaagt bordercollie bijna de dood in

Dakloze Jeffrey Claes krijgt onderdak, maar is niet tevreden: 'Alleen blij als ik mijn honden heb'



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende