afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Roze verf moet strijd aangaan met hondenpoepoverlast"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Roze verf moet strijd aangaan met hondenpoepoverlast

Bron: Metro. Geplaatst op 19-04-2015 om 13:57 uur.

Met een ludieke actie dacht een groep dames van het Bergwegplantsoen in Rotterdam-Noord de strijd aan te kunnen gaan met de overlast van hondenpoep. Maar de actie, waarbij hondendrollen roze werden gespoten, is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Twee woedende eigenaren van viervoeters zijn al verhaal komen halen. Lees ook: Binnenkort in Londen: roze hondenpoep „Deze boze mensen staan gewoon bij onze actievoerders aan te bellen”, vertelt Karin Padmos, zelf ook eigenaresse van een hondje. Zij is een van de omwonenden die meedoet met de actie. „Een vrouw was boos omdat ze dacht dat ze de roze verf niet meer van haar hondje kon krijgen. We hebben haar uitgelegd dat we speciale, ecologische waterverf hebben gebruikt die uitwasbaar is. De verf verdwijnt ook na een paar dagen. Zeker als er een regenbuitje komt is het zo weg." Volgens Padmos voelde een andere hondenbezitster zich bedreigd door de actie. „Zij dacht dat haar hond niet meer welkom was in het Bergwegplantsoen. Maar dat is helemaal niet de bedoeling van onze actie. De hond is welkom, maar we willen dat het baasje opruimt wat ze achterlaten.” 70 drollen Tijdens de eerste actiedag begin dit weekend werden 70 hondendrollen voorzien van een roze kleurtje. „Het plantsoen was eerst een losloopgebied voor honden, maar dat is nu niet meer. Het is nu een speelweide en volgens de wet mogen honden daar niet komen. Alleen Rotterdam heeft zo'n beetje alle losloopplaatsen opgeheven. En wat ons betreft hoeven de honden ook niet weg, maar vragen we alleen aan de baasjes om het netjes achter te laten.” En baasjes hoeven niet heel veel moeite te doen, want de hondenpoepzakjes zijn gratis te pakken. Ook zijn er extra prullenbakken en zakkendispensers geplaats om de boel netjes te houden. Binnenkort gaat ze in overleg met de gemeente en Stadsbeheer. Padmos: „We willen dan juist pleiten voor coulance richting hondenbezitters. Maar dan moeten ze wel de poep opruimen. En deze actie met roze verf is ludiek bedoeld.” Inspiratie De dames in Noord hebben zich voor de actie laten inspireren door de Londense buurt Camden. Daar verminderde de overlast van hondenpoep zichtbaar nadat een tijdlang de roze spuitbus werd gehanteerd. Ook in Voorschoten werd eerder al een dergelijke actie gehouden.

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Roze drollen in strijd tegen hondenpoep

Amstelland | Stelling: 'Ook in Amstelveen moet de hondenbelasting worden afgeschaft'

Leiden | Stelling: Gemeente moet zorgen voor hondenpoepzakjes



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende