afbeelding hond met oordopjes in menu rechts

Artikel: "Hondje na 13 dagen onder de grond gered"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Hondje na 13 dagen onder de grond gered

Bron: Metro. Geplaatst op 23-04-2015 om 21:51 uur.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Een teckel uit het Amerikaanse Derby in de staat Kansas zat liefst dertien dagen vast onder een betonnen plaat voordat ze gered kon worden. Teckel Lucy (4 jaar oud) was op 3 april de tuin van haar baasjes in gegaan om even lekker te ravotten. Het hondje groef een tunnel onder het huis en belandde daarbij onder een betonnen plaat die het airconditionssysteem ondersteunt. Lees ook: Teckel redt hondenvriend uit modder Verjaardag Liefst 13 dagen was het hondje daarna vermist. Baasje Rebecca Felix liep elke dag door de tuin om haar te zoeken. Ze riep haar naam, keek in hoeken en gaten, maar vond niks.  "Ik was er kapot van", zegt Rebecca tegen the Wichita Eagle. "We dachten dat ze ergens buiten de tuin was geraakt, maar we konden geen plekje vinden waar ze eruit gegaan zou kunnen zijn.  Thor Maar blijkbaar had de andere hond van Rebecca, Thor de half chihuahua, half Jack Russel, wel door waar Lucy was. Na 10 dagen vermissing viel het Rebecca op dat Thor steeds naar dezelfde plek liep.  Lees ook: Teckel rent 7 kilometer op Duitse snelweg Maar toen hoorde Rebecca vorige week tijdens het zoeken in de buurt van die plek opeens een zacht blafje. Rebecca's man speelde een hondenfluitje op zijn telefoon af, en ze hoorden nog een blafje. Daarop begonnen ze te graven.  En warempel: na wat graafwerk zagen ze Lucy's neusje en een gesloten oog. Toen ze haar naam riepen opende het oogje zich een beetje. Direct was te zien dat Lucy er slecht aan toe was: er zaten zweren in haar oog.  Lees ook: Teckel meldt zich bij gevonden voorwerpen Dierenkliniek Ze belden meteen met de noodhulpdiensten. Lucy werd gered en naar het dierenziekenhuis gebracht. Daar stelden dierenartsen vast dat het diertje ondervoed, uitgedroogd en bedekt was met zweren, maar verder in goede conditie.  Lees ook: Obese teckel kreeg alleen burgers en pizza te eten "We konden niet geloven dat er een orgaanuitval opgetreden was", zei een dierenarts van de kliniek. "Veertien dagen zonder water, je zou verwachten dat Lucy's niertjes dat niet overleefd zouden hebben. Maar op de één of andere manier heeft ze het gehaald. Het is fantastisch." Inmiddels is Lucy weer gezond. "We hebben geen idee hoe dat kan", zegt Rebecca. "Het moet wel met hulp van boven geweest zijn."

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Wondertje: hondje Happy gered na 20 dagen onder beton

Nederland | Hondje gered na 20 dagen onder betonnen vloer

Hondje gered na bijna 3 weken onder betonnen vloer



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende