afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Ter dood veroordeelde hond wordt politiehond"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Ter dood veroordeelde hond wordt politiehond

Bron: Metro. Geplaatst op 27-05-2015 om 10:40 uur.

  Posted by Libby MCCO K-9 on Thursday, May 21, 2015 Dit is Libby. Libby is een pitbull-mixhond die geboren werd in een asiel. Als er niemand was die haar zou komen ophalen zou Libby, net als haar broertjes en zusjes, een spuitje krijgen. Maar het lot had iets anders in petto voor Libby.  Lees ook: Agenten brengen laatste groet aan politiehond Pitbulls zijn moeilijk te plaatsen voor asiels. Er kleeft een agressief stigma aan het ras. Daarom was het ook uitzonderlijk dat Libby werd opgemerkt op opgevangen door Marcia Porter van non-profitorganisatie Operation Pets Alive. Libby was een pup met "veel energie", zou ze later zeggen. "Iedereen mocht graag kijken naar hoe ze speelde met een waterslang. Ze rende en sprong door het water." Politie Haar grote kans kwam toen hondenagent Jesse Bullinger contact opnam met Operation Pets Alive. Bullinger's hond ging met pensioen en hij had een nieuwe nodig, of Marcia Poitter misschien een kandidaat had? Het werd Libby.  Lees ook: Trouwe politiehond krijgt prachtig afscheid Posted by Libby MCCO K-9 on Wednesday, April 22, 2015 Libby taking a break from work at the office. Posted by Libby MCCO K-9 on Tuesday, May 26, 2015 Dat is uitzonderlijk, want doorgaans zijn politiehonden het neusje van de zalm en echte rashonden. Toch werd Libby gekozen. Brad Croft van politiehondentrainingsorganisatie Universal K9 vond dat Libby een uitzonderlijk doorzettingsvermogen bezat. Dat kon hij onder meer zien aan haar vastberadenheid om een verborgen tennisbal te vinden.  Lees ook: Agenten redden politiehond uit modderstroom En het werkte. Libby is een echte politiehond nu en kan de geuren van onder meer marihuana, heroïne en crystal meth onderscheiden. Kijk haar eens trots poseren met een vangst van een paar weken geleden:  Posted by Libby MCCO K-9 on Tuesday, May 12, 2015

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Gestolen hond Eros dood gevonden in Vianen

Vermiste politiehond Jazz dood aangetroffen

Alkmaar | Vermiste politiehond Jazz dood aangetroffen



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende