afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Zieke hond heeft diarree, bazin krijgt boete"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Zieke hond heeft diarree, bazin krijgt boete

Bron: Metro. Geplaatst op 30-05-2015 om 11:07 uur.

“Belachelijk”, zo omschrijft Angela van Hoof uit Helmond de boete van 140 euro die ze kreeg van handhaving van de gemeente Helmond. Ze kreeg die geldboete omdat ze de poep van haar hondje Ziggy niet opruimde. Maar Ziggy is ziek en zijn ontlastig is daardoor zo dun, dat mevrouw Van Hoof de uitwerpselen naar eigen zeggen niet kon opruimen. Diarree In gesprek met Algemeen Dagblad laat de 54-jarige vrouw haar ongenoegen blijken. “Ik nam, zoals altijd, mijn zakje mee”, begint ze haar verhaal. Ze besloot haar Jack Russell even wat buitenlucht te gunnen, nu het dier zoveel medicijnen krijgt vanwege een hersenvliesontsteking. De ontlasting blijkt echter nogal vloeibaar. “Zo goed en zo kwaad als het ging heb ik uitwerpselen opgeveegd”, gaat ze verder. Lees ook: Barmhartige Samaritaan helpt bejaarde, krijgt boete Na een eerste keer zijn behoefte te hebben gedaan, lopen mevrouw Van Hoof en Ziggy verder. Even verderop moet de viervoeter alweer poepen, dit keer op een grasveldje. Dat vergrijp wordt door twee stadswachten van de gemeente Helmond vastgesteld. Zij twijfelen niet en slingeren mevrouw Van Hoof onverbiddelijk op de bon. “Terwijl we in gesprek waren, poepte Ziggy voor onze neus nog een keer”, vertelt de bazin. Ze wijst de stadswacht erop dat hij nu met eigen ogen kan zien hoe dun de ontlasting van haar huisdiertje is, maar hij wil van niets weten. Ze krijgt alsnog de boete van 140 euro. Tot grote ontsteltenis van Van Hoof: “Ik snap dat mensen hun werk moeten doen, maar ze waren niet voor rede vatbaar”, meent ze. Wat vind jij? Is de boete voor de vrouw terecht of had de stadswacht met zijn hand over zijn hart moeten strijken?

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Man krijgt boete voor pak slaag na aanrijding hond

Dove hond op de bon geslingerd

Algemeen | Man die hond vijf uur lang in auto laat, krijgt 3.000 euro boete



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende