afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Blinde viervoeter heeft eigen blindengeleidehond"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Blinde viervoeter heeft eigen blindengeleidehond

Bron: Metro. Geplaatst op 23-06-2015 om 10:39 uur.

Glenn is een blinde, oude jack russell, maar met hulp van een soortgenoot is de viervoeter toch in staat te gaan en staan waar hij wil. De hond heeft een eigen blindengeleidehond in de staffordshire-bulterriër Buzz. Glenn en Buzz werden drie weken geleden achtergelaten gevonden in een zeetunnel in het Britse Hartlepool. Het tweetal, dat nu in dierenasiel Stray Aid verblijft, bleek onafscheidelijk. De werknemers van het asiel hopen nu een nieuw thuis voor de dieren te vinden. Volgens Sue Bielby moeten de viervoeters wel bij elkaar blijven, omdat ze al in de stress schieten als ze maar even niet bij elkaar in de buurt zijn. twitter: https://twitter.com/Lindsaybkk/status/613190577706786816 De ogen van Glenn Volgens het personeel, dat direct verliefd werd op het duo, zijn de honden vermoedelijk gedumpt wegens hun leeftijd. Buzz en Glenn zijn negen a tien jaar oud. Hoewel Glenn 'niet de knapste hond van het land' is, heeft hij volgens hen een geweldige persoonlijkheid. “Buzz fungeert eigenlijk als de ogen van Glenn. Zo simple is het. Glenn krijgt vertrouwen dankzij Buzz.” Lees ook: Blinde hond Smiley helpt zieken en gehandicapten Glenn wordt door zijn geleidenhond Buzz naar bed geholpen en naar zijn voedsel geleid. “Buiten heeft Glenn hem niet nodig, want daar kan hij rondrennen, maar binnen de kennels kan hij niet zonder Buzz, omdat hij anders overal tegenaan stoot”, aldus Diane Humphrey van het asiel. “We denken dat ze al lang samen zijn, maar dat weten we niet zeker.” brightcove: 4314768881001  

Bekijk het volledige artikel op MetroGERELATEERD NIEUWS

Roosendaal | Burgerhout heeft eigen hondenspeelplaats

"Iedereen heeft recht op een blindengeleidehond"

Hond heeft eigen katapult voor balSommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.


Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende