afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Geen hondenbelasting meer in Amsterdam"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Geen hondenbelasting meer in Amsterdam

Bron: Metro. Geplaatst op 17-09-2015 om 12:02 uur.

Goed nieuws voor de hondenbezitters in Amsterdam: vanaf januari 2016 hoeven hondenbezitters geen hondenbelasting meer te betalen, het wordt namelijk afgeschaft. Dat blijkt uit de gemeentebegroting van 2016. Ā  Duur Hondenbezitters zullen in hun nopjes zijn met de afschaffing, want zij betalen per hond ruim 100 euro belasting aan de gemeente. Van dat geld ging tien procent naar administratiekosten en ruim dertig procent werd besteed aan hondenbeleid, dus bijvoorbeeld het aanleggen van uitlaatveldjes. De rest van de opbrengtĀ  belandde in de 'algemene pot' van de gemeente. Lees ook: Onderzoek: Honden zijn echte mensenvrienden Tien jaar De SP in Amsterdam probeert al tien jaar de hondenbelasting af te schaffen, SP-gemeenteraadslid Daniël Peters is dan ook erg enthousiast: ,, Dit is een goede maatregel waarvan heel veel Amsterdammers direct het effect zullen merken. Tien jaar geleden hebben wij hier voor het eerst om gevraagd, en telkens bleek er geen meerderheid voor onze plannen. Heel mooi om te zien hoe we hier nu vanuit het stadsbestuur het verschil in kunnen maken.”

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Amsterdam Centrum | Amsterdammers hoeven geen hondenbelasting meer te betalen

Amsterdam schaft hondenbelasting af

Circushond hoeft van rechter geen handstand meer te doen



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende