afbeelding hond met oordopjes in menu rechts

Artikel: "Geleidehond ondanks taxiverordening nog regelmatig geweigerd"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Geleidehond ondanks taxiverordening nog regelmatig geweigerd

Bron: ANP Pers support. Geplaatst op 11-07-2014 om 13:24 uur.

Blinde bazen en hun geleidehond hebben de afgelopen weken als mystery guest de Amsterdamse taxiverordening getest: mag de hond de taxi in? De eerste resultaten laten zien dat zij in een op de vijf gevallen nog altijd worden geweigerd vanwege de geleidehond. KNGF Geleidehonden pleit daarom voor eenduidige, landelijke wetgeving en hoopt dat staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu zich daar deze zomer bij aansluit.

Mystery guests op pad
KNGF Geleidehonden nam in samenwerking met Stadstoezicht Amsterdam de Amsterdamse taxiverordening onder de loep door mystery guests, met geleidehond, op pad te sturen met de taxi. Uit de evaluatie blijkt dat in 18% van de gevallen de geleidehond niet in de taxi wordt toegelaten. "Mijn auto is te klein", is een van de excuses van een taxichauffeur. Ook als de hond wel mee mocht in de auto ging dat in 30% van de gevallen niet van harte. Zo werd er moeilijk gedaan over het verharen van de hond of kwam de (acute) allergie voor honden van de chauffeur ter sprake.

Belang van toegankelijkheid
"De geleidehond is een noodzakelijk hulpmiddel voor de gehandicapte baas en het weigeren van de hond beperkt hem enorm in zij

Bekijk het volledige artikel op ANP Pers support



GERELATEERD NIEUWS

Blinde baas met geleidehond loopt groot risico in verkeer

Dog-Sim leert blinden om te gaan met geleidehond

Blinde Jack Russell en zijn geleidehond vinden baasje



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "ANP Pers support":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van ANP Pers support. Een overzicht van alle nieuws artikelen van ANP Pers support vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 50 artikelen van ANP Pers support.

Rashondengids biedt handvat voor puppy kopers ...

Geplaatst op 01-10-2015 om 11:16 uur.


Superhond Sako Kidsweek Dier van het Jaar 2015 ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:38 uur.


Huskysledehonden voor 1 dag taxidienst in Amsterdam-Noord ...

Geplaatst op 29-09-2015 om 17:12 uur.


Nederlands kampioenschap honden gehoorzaamheid ...

Geplaatst op 02-09-2015 om 13:52 uur.


1   2   3   4   5       Volgende