afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Taxi's mogen blindengeleidhonden niet meer weigeren"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Taxi's mogen blindengeleidhonden niet meer weigeren

Bron: NRC. Geplaatst op 08-10-2014 om 08:03 uur.

Taxi's mogen blindengeleidhonden niet meer weigeren

Taxichauffeurs mogen blindengeleidehonden niet meer weigeren. Daartoe heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu besloten.

Amsterdam en Den Haag hebben al een vervoerplicht ingevoerd: taxichauffeurs die worden betrapt op het weigeren van blindengeleidehonden, krijgen een boete of kunnen hun taxivergunning kwijtraken. In andere gemeenten is dat nog niet het geval. Daar komt door de nieuwe wetgeving verandering in.

In juni meldde stichting KNGF Geleidehonden dat honden in Amsterdam nog geregeld worden gewijzigd. De stichting testte samen met Stadstoezicht of chauffeurs zich aan de regels hielden, en in bijna een op de vijf gevallen mocht de hond niet mee met de taxi.

Mansveld gaf eerder al aan met aanvullende wetgeving te komen als het probleem niet op andere manieren kon worden opgelost. De afgelopen tijd het ministerie gesproken met gemeenten en belangenorganisaties, aldus de staatssecretaris, maar zo’n oplossing diende zich niet aan.



Bekijk het volledige artikel op NRC



GERELATEERD NIEUWS

Eindelijk mee in de taxi! Taxichauffeurs mogen hulphonden niet meer weigeren

Taxichauffeurs mogen blindegeleidehonden niet meer weigeren

Taxi mag geleidehond niet weigeren



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "NRC":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van NRC. Een overzicht van alle nieuws artikelen van NRC vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 4 artikelen van NRC.

AIVD-baas Bertholee: een schoothond van de NSA? Bullshit! ...

Geplaatst op 01-05-2015 om 12:53 uur.


Gouden Loeki voor 'Buddyhond' van KNGF Geleidenhonden ...

Geplaatst op 14-01-2015 om 22:17 uur.


Speurhonden en vrijwilligers vertrekken naar Panama ...

Geplaatst op 25-05-2014 om 11:15 uur.


Speurhonden ingezet bij zoektocht naar Nederlandse vrouwen Panama ...

Geplaatst op 09-04-2014 om 10:17 uur.