afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Speurhonden ingezet bij zoektocht naar Nederlandse vrouwen Panama"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Speurhonden ingezet bij zoektocht naar Nederlandse vrouwen Panama

Bron: NRC. Geplaatst op 09-04-2014 om 10:17 uur.

Vandaag zullen ook speurhonden ingezet worden bij de zoektocht naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen in Panama, die sinds vorige week dinsdag spoorloos zijn verdwenen. Het bergachtige zoekgebied rond Boquete, het stadje waar ze verbleven, wordt afgesloten voor toeristen.

Volgens een woordvoerder van de Panamese hulpdiensten Sinaproc is er vooralsnog niet met speurhonden gezocht naar de 21-jarige Lisanne Froon en de 22-jarige Kris Kremers, schrijft persbureau Novum. De reddingsteams gaan vandaag weer op pad en worden ondersteund door een helikopter.

Sinaproc besluit aan het einde van de dag of het nog zin heeft om verder te zoeken naar de Nederlanders. Het protocol van de hulpdiensten schrijft voor dat er drie dagen wordt gezocht naar vermisten. De zoektocht gaat vandaag al de zevende dag in. Sinaproc zegt volgens Novum dat ze naar eigen zeggen al het gehele gebied rond Boquete hebben uitgekamd. De Panamese president Ricardo Martinelli zei maandag echter dat alles op alles zou worden gezet om de vrouwen terug te vinden.

De NOS schrijft dat er nog steeds van uitgegaan wordt dat de Nederlanders zijn verdwaald in het bos. De politie denkt niet aan een misdrijf.

Vrouwen gingen wandelen

De vrouwen volgden een talencursus in Boquete. Froon en Kremers zijn vorige week vermoedelijk voor het laatst gezien op een wandelpad. De twee zouden uit een taxi zijn gestapt en bij een buurtbewoner naar het wandelpad hebben gevraagd. Omdat het al laat in de middag was, werd hun afgeraden om deze tocht langs de Pianista Trail te maken.

Vermoed wordt dat ze de tocht alsnog gingen afleggen, maar een half uur later vermoeid opdoken bij een hotel. Froon en Kremers zouden vervolgens terug naar Boquete zijn gelopen.



Bekijk het volledige artikel op NRC



GERELATEERD NIEUWS

Speurhonden zoeken naar vermiste vrouwen Panama

Speurhonden op zoek naar spoor van vermiste vrouwen in Panama

Algemeen | Nederlandse speurhonden helpen bij zoektocht Panama



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "NRC":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van NRC. Een overzicht van alle nieuws artikelen van NRC vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 4 artikelen van NRC.

AIVD-baas Bertholee: een schoothond van de NSA? Bullshit! ...

Geplaatst op 01-05-2015 om 12:53 uur.


Gouden Loeki voor 'Buddyhond' van KNGF Geleidenhonden ...

Geplaatst op 14-01-2015 om 22:17 uur.


Taxi's mogen blindengeleidhonden niet meer weigeren ...

Geplaatst op 08-10-2014 om 08:03 uur.


Speurhonden en vrijwilligers vertrekken naar Panama ...

Geplaatst op 25-05-2014 om 11:15 uur.