afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "LIEVV: Trouwe hond rent baas in ambulance achterna"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

LIEVV: Trouwe hond rent baas in ambulance achterna

Bron: Spits. Geplaatst op 23-12-2014 om 13:07 uur.

Dat een hond de beste vriend van de mens is, blijkt maar weer uit het volgende hartverwarmende verhaal. Een hond in het Braziliaanse Goiana werd gefilmd door ambulancebroeders, omdat hij de ambulance achtervolgde. In de wagen zat namelijk zijn baasje die na een hartaanval met spoed naar het ziekenhuis gereden werd. Ambulancebroeder Celiomar Ferreira do Couto wist niet wat hij zag. "Ik doe dit werk al 19 jaar en heb nog nooit van mijn leven zoiets gezien. Het hondje wilde geen moment van zijn zijde wijken."  Celiomar besloot daarom de achtervolging van de hond te filmen. "Soms raakte het beestje even buiten adem, maar hij wist ons weer snel bij te benen", vertelt hij een lokale krant. "Op een gegeven moment waren we zo geroerd door de actie van de hond, dat we het beestje de ambulance hebben binnengelaten. Hij bleef braaf bij zijn baasje zitten, die buiten bewustzijn was. Zonder te blaffen." Lees ook: LIEVV: Hond redt kuikentje In het ziekenhuis bleef de trouwe viervoeter naast het bed van zijn baasje liggen. Het lukte de broeder niet om te achterhalen wat er met de hond en zijn baas is gebeurd, de man bleek een zwerver. "Maar ik ben blij dat ik zo'n bijzondere loyaliteit tussen een dier en zijn eigenaar heb mogen zien."

Bekijk het volledige artikel op Spits



GERELATEERD NIEUWS

Geweldig: Hond rent baas in ambulance achterna

Algemeen | Geweldig: Hond rent baas in ambulance achterna (filmpje)

Onderzoek: je hond is echt je meest trouwe vriend



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Spits":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Spits. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Spits vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 243 artikelen van Spits.

Hond moet voor straf in auto en rijdt een meer in ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 10:06 uur.


Marihuana uit de hemel sloopt hondenhok ...

Geplaatst op 29-09-2015 om 15:38 uur.


Video: Man schrikt van hond en verongelukt ...

Geplaatst op 24-09-2015 om 14:40 uur.


Piloot maakt dure omweg om hond te redden ...

Geplaatst op 17-09-2015 om 10:20 uur.


1   2   3   4   5       Volgende