afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Onderzoek: je hond is echt je meest trouwe vriend"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Onderzoek: je hond is echt je meest trouwe vriend

Bron: Metro. Geplaatst op 12-06-2015 om 12:40 uur.

Dat honden trouwe beesten zijn was al langer bekend, maar nieuw onderzoek bewijst dat des te meer. Onderzoekers aan de Japanse universiteit in Koyoto hebben namelijk ontdekt dat honden instinctief de vijanden van hun baasje zelf ook aannemen als vijand.  Uit het onderzoek blijkt dat honden vijandig zijn tegenover mensen die hun baasje slecht hebben behandeld. Ze nemen dan ook geen eten aan van mensen die onaardig gedrag naar hun baas hebben getoond. Interactie Voor het onderzoek werden er drie groepen van achttien honden gemaakt. In elke groep moesten de baasjes van de honden een doos openen. In de eerste groep was er een persoon bij, die het baasje van de hond absoluut niet zou helpen. In de tweede groep was er een persoon die de baas wel hielp. In de laatste groep was er helemaal geen interactie tussen de persoon en het baasje. Eten Wat blijkt? De honden uit de eerste groep, waar hulp werd geweigerd, nemen absoluut geen eten aan van de persoon die zijn baasje niet heeft geholpen. Ze nemen wel heel graag eten aan van de persoon die zijn baas wel heeft geholpen. Ook met de proefpersoon waarbij er totaal geen interactie was, in de derde groep, hebben de honden totaal geen moeite.  Lees ook: Video van band baas en hond laat niemand onberoerd Baanbrekend Volgens het onderzoek is het baanbrekend dat dit gedrag bij honden is ontdekt. Het is namelijk een soort menselijk gedrag wat normaal niet bij dieren voorkomt. Honden kiezen blijkbaar eerder voor een sociale en emotionele connectie, dan voor hun eigen belang. Het onderzoek zal deze maand gepubliceerd worden in het wetenschappelijke blad Animal Behaviour.

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Hond beschermt bazin met Asperger tegen zichzelf

Hond wacht een week bij vriend in de put

LIEVV: Trouwe hond rent baas in ambulance achterna



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende