afbeelding hond met oordopjes in menu rechts

Artikel: "Uitgemergelde hond uit woning Utrecht gered"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Uitgemergelde hond uit woning Utrecht gered

Bron: ANP Pers support. Geplaatst op 31-12-2014 om 15:05 uur.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op maandag 29 december een uitgemergelde Stafford uit een woning in Utrecht gehaald nadat duidelijk werd dat de eigenaar het dier slecht verzorgde en er geen uitzicht was op verbetering van de situatie.

De zaak kwam aan het rollen na meldingen bij meldpunt 144. In eerste instantie pakte de dierenpolitie het op. Tegenover hen verklaarde de eigenaar dat de hond onder behandeling van een dierenarts stond, maar toen bleek dat dit niet het geval was schakelde ze de LID in. Gezamenlijk hebben het dier opgehaald en naar een dierenarts gebracht voor controle. Deze stelde vast dat de hond zwaar vermagerd was, uitgemergeld zelfs. De hond woog nog maar de helft van het normale gewicht voor een dergelijke hond. Oorzaak is te weinig of slecht voedsel waar te weinig voedingsstoffen in zitten. Ook had het dier last van oormijt en zaten er onbehandelde wondjes op de achterpoten en in de nek.

Deze bevindingen waren voor de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ruim voldoende om de inspecteur van de LID opdracht te geven de hond in bewaring te nemen en over te brengen naar een opvangadres waar het de juiste verzo

Bekijk het volledige artikel op ANP Pers support



GERELATEERD NIEUWS

Uitgemergelde hond uit woning Utrecht gehaald

Uitgemergelde hond gered uit huis Utrecht

Uitgemergelde hond bij baasje in Utrecht weggehaald



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "ANP Pers support":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van ANP Pers support. Een overzicht van alle nieuws artikelen van ANP Pers support vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 50 artikelen van ANP Pers support.

Rashondengids biedt handvat voor puppy kopers ...

Geplaatst op 01-10-2015 om 11:16 uur.


Superhond Sako Kidsweek Dier van het Jaar 2015 ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:38 uur.


Huskysledehonden voor 1 dag taxidienst in Amsterdam-Noord ...

Geplaatst op 29-09-2015 om 17:12 uur.


Nederlands kampioenschap honden gehoorzaamheid ...

Geplaatst op 02-09-2015 om 13:52 uur.


1   2   3   4   5       Volgende