afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Jochie (10) redt grootouders en honden uit ijswater"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Jochie (10) redt grootouders en honden uit ijswater

Bron: Metro. Geplaatst op 10-02-2015 om 22:05 uur.

Een tienjarig jochie uit Phoenix, Arizona blijkt heldenbloed door de aderen te hebben stromen. Het ventje redde begin januari zijn grootouders en hun hond van een zekere dood nadat ze allemaal door het ijs zakten.  Honden Jaden en zijn grootouders besloten om op een koude middag hun honden uit te laten in de sneeuw op een golfbaan in de buurt. Opeens kregen de honden een troep ganzen in een vijver in het oog en stoven er beiden opaf.  "Ze wisten natuurlijk niet dat het ijs op de vijver erg dun was", zei Jaden tegen de Arizona Daily Sun. "Ze braken meteen door het dunne laagje en vielen erin." Grootouders Jaden en zijn grootouders schoten de huisdieren instinctief te hulp, maar ook zij vielen in het ijskoude water. "Ik kon mijn handen niet meer voelen",  vertelt Jaden's oma Marilyn. "Ik kon mijn voeten niet meer voelen, we waren aan het bevriezen." Eerst probeerde Jaden één van de honden uit de vijver te duwen, maar dat mislukte. Daarop bedacht hij een andere manier, één die hij ooit gezien had in een programma op tv-zender Animal Planet.  "Ik duwde het gebroken ijs achter me en rolde als het ware het water uit", zei hij. "Toen kon ik de hond er ook uit trekken."  Vijf minuten Daarna wist Jaden ook zijn opa uit het vrieskoude water te trekken. Terwijl die zijn vrouw redde, haalde Jaden de andere hond uit het water. De hele crisis duurde nog geen vijf minuten, maar voelde als uren, zo vertelde oma later.  Toen ze allemaal weer op het droge waren konden ze zich weer naar huis begeven. Wonder boven wonder raakte er niemand serieus gewond. Medaille Een paar dagen na de beproeving schreef oma Marilyn een brief aan de lokale brandweerafdeling waarin ze uit de doeken deed hoe dapper haar kleinzoon geweest was. Die waren zo onder de indruk van de inspanningen van de tienjarige dat ze hem de Citizens Heroism Medal (Medaille voor moed van burgers) gaven.

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Knuffel tussen twee honden redt beiden van de dood

Knuffelfoto redt honden van een spuitje

Dierenpolitie redt honden uit snikhete kas



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende