afbeelding hond met oordopjes in menu rechts

Artikel: "Agenten brengen laatste groet aan politiehond"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Agenten brengen laatste groet aan politiehond

Bron: Metro. Geplaatst op 23-02-2015 om 10:09 uur.

Tientallen agenten hebben op indrukwekkende wijze afscheid genomen van een politiehond. Tijdens een emotioneel tafereel werd hond Sultan de laatste eer bewezen. Dat meldt The Portland Press Herald. Afscheid “Het was lastig de tranen te bedwingen”, geeft Shane Stephenson toe. Hij was de eigenaar van de politiehond nadat het dier met pensioen was gegaan. Tientallen namen afscheid van de 13-jarige Duitse herder, voor het dier een spuitje kreeg bij de dierenarts “Iedereen wilde hem vaarwel zeggen”, vertelt de zichtbaar geemotioneerde Stephenson. “Hij voelde dat het zijn laatste momenten waren. Hij keek iedereen met droevige ogen aan en likte hun handen.” Uitstekende reputatie Sultan was een geliefd politiehond bij de Yarmouth Police Department. Bijna 10 jaar was hij daar werkzaam. Met zijn uitzonderlijk goede neus en opsporingsvaardigheden wist hij tientallen verdachten en meer dan 100 kilo aan verboden middelen op te speuren. Sultan genoot een uitstekende reputatie: “Hij werd vaak uitgeleend aan andere bureaus in de staat.” In 2012 mocht de viervoeter genieten van zijn pensioen. In de laatste maanden ging het echter minder met de gezondheid van Sultan en kreeg hij verschillende beroertes. Stephenson wist wat hem te doen stond en belde verschillende collega's om het droevige nieuws mee te delen. “Ze zeiden dat ze afscheid wilden komen nemen.” Laatste groet Op 13 februari reed Stephenson de viervoeter naar een parkeerplaats. Daar salueerden tientallen mensen voor de laatste keer voor Sultan. Foto's: Facebook / Yarmouth, Maine Police Department

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Militairen brengen hond laatste groet

Politiehond Django zwaargewond bij aanhouding

Ter dood veroordeelde hond wordt politiehond



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende