afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Zwerfhond neemt zorg kittenwees op zich"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Zwerfhond neemt zorg kittenwees op zich

Bron: Metro. Geplaatst op 26-03-2015 om 10:55 uur.

Dat katten en honden soms best goed met elkaar overweg kunnen, dat wisten we al. Het verhaal van deze pitbull gaat echter een stap verder. De zwerfhond nam de zorg op zich van een hulpeloos kittenweesje. Pitbull en kitten Het ongebruikelijke stel werd dinsdag gevonden aan de kant van de weg door een dierenreddingsteam in Texas. In eerste instantie dachten de werknemers dat het om een pitbull met een puppy ging, maar al snel ontdekte men dat het in werkelijkheid om een kitten van een paar dagen oud ging. Het diertje zoog melk uit de tepel van de pitbull. De dieren werden met spoed naar een dierenkliniek in Dallas gebracht, waar dierenarts Rick Hamlin versteld stond van de band tussen de twee. “In mijn 28-jarige loopbaan heb ik nog nooit zoiets meegemaakt”, zegt hij nog altijd verbouwereerd tegenover The Dodo. “Mijn god, om een pitbull in het wild te vinden die zo'n band heeft met een klein katje, dat is echt heel bijzonder.” Het is onduidelijk hoe de hond en de kitten bij elkaar zijn gekomen. “In dit gebied zijn veel zwerfdieren, dus het is het meest waarschijnlijk dat de moeder pitbull een nestje pups had en dat die zijn overleden. Daardoor had ze nog melk. En met de moeder van de kitten moet ook iets gebeurd zijn, waardoor deze kitten alleen bleef. De pitbull vond haar waarschijnlijk en heeft het opgevoed alsof het haar eigen pup was”, aldus Hemlin. Onafscheidelijk Gelukkig maken de hond en de kitten het goed, maar de hulp had niet heel veel later moeten komen. Het staat in ieder geval vast dat de kitten zonder de hulp van de pitbull niet meer had geleefd. Toen de kitten met de fles werd gevoed, kwam direct het moederinstinct van de pitbull naar boven. Ze weigerde 'haar' baby alleen te laten. Terwijl het katje aan het eten was, reinigde de hond haar met haar tong. brightcove: 4135373275001 De pitbull en haar kitten zijn nog altijd onafscheidelijk. De dieren worden in dezelfde kennel gehouden, omdat de toegewijde moeder begint te huilen als ze van elkaar worden gescheiden. “De band tussen deze twee is geweldig. Ze reinigt haar, likt haar, en ze liggen samen te liggen”, vertelt Hamlin. “Ze doen het geweldig. Het is prachtig dat we deze kitten de voeding kunnen geven die ze nodig heeft en om ze samen te houden.” Als de kitten voldoende is aangesterkt gaat de kliniek op zoek naar een definitief thuis. Voor beide dieren welteverstaan. “We hebben geregeld dat ze alleen samen geadopteerd kunnen worden”, legt Hamlin uit. “Ze hebben samen zoveel meegemaakt dat we ze niet uit elkaar kunnen halen.” brightcove: 4135373276001  

Bekijk het volledige artikel op MetroGERELATEERD NIEUWS

Hond neemt zorg vossenweesje op zich

Vrouw redt zwerfhond door dood te spelen

Kat neemt zorgt op zich van vier hondenpupsSommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.


Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende