afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Hond in auto laten? Na een uur is het 60 graden"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Hond in auto laten? Na een uur is het 60 graden

Bron: Metro. Geplaatst op 29-06-2015 om 15:22 uur.

Het wordt bloedheet en ondanks alle waarschuwingen zijn er nog altijd mensen die dan 'eventjes' hun hond of zelfs slapend kind in een auto achterlaten. Bedenk daarbij dan even het volgende: in een stilstaande auto kan de temperatuur oplopen tot wel 60 graden! Dat 'kookpunt' is al bereikt na ongeveer een uur als het buiten 35 graden is, en dat gaat het worden de komende dagen. Lees ook: Alles wat je nog niet wist over zonnebrandcrème Wie daarom denkt even snel een boodschapje te doen en hond of kind in de wagen achter te laten, moet zich realiseren dat het boodschapje net even wat langer kan duren, of erger: er overkomt jezelf iets en de achterblijvers kunnen de auto niet uit. Na 10 minuten 40 graden Bij een buitentamperatuur van 29 graden is het na 10 minuten in een stilstaande auto al 40 graden, zo laat de Verkeersinformatiedienst (VID) weten. En de temperatuur loopt binnen een halfuur vervolgens al op naar boven de 50 graden.  Na een uur is het al helemaal niet meer te harden met temperaturen die dus de 60 graden aantikken. Bij een buitentemperatuur van boven de 30 graden, wordt die 60 graden ook daadwerkelijk gehaald. Lees ook: Kwik kan zaterdag tot Nederlands record stijgen En dat is voor baby's en honden ondraaglijk. Vooral de dieren worden nog vaak achtergelaten. Maar honden kunnen niet zweten en doen dat door middel van gehijg. En juist dat betekent een extra inspanning die het hart bij dergelijke temperaturen niet kan verdragen.

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Hond week in auto laten: 250 euro boete

Schokkende beelden van stervende hond in hete auto

Vechtpartij om opgesloten hond in auto



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende