afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Hond redt leven peuter die met gezicht in water ligt"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Hond redt leven peuter die met gezicht in water ligt

Bron: Metro. Geplaatst op 16-09-2015 om 09:54 uur.

De 2-jarige Alexander Kenney kwam begin september met zijn gezicht in het water terecht. Het had hem bijna zijn leven gekost, ware het niet dat viervoeter Leala zich tot held ontpopte. Alarm slaan De staffordshire-bulterriër zag de peuter met zijn gezicht in het water liggen bij een dam in het Australische New South Wales. Eerst probeerde de hond het jochie zelf te redden. Toen dat niet lukte, snelde hij direct naar de vader het ventje (en zijn baasje) om alarm te slaan, zo weet Coffs Coast Advocate.   Meneer Kenney snelde richting de dam, haalde zijn zoon uit het water en probeerde hem te reanimeren. Toen de hulpdiensten 27 minuten later arriveerden, werd Alexander naar een ziekenhuis in Brisbane overgebracht, waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden. Lees ook: Man redt leven hond via mond-op-mondbeademing ,,De doktoren zeiden ons dat we voorbereid moesten zijn dat we onze jongen niet meer mee naar huis konden nemen. Mocht dat wel gebeuren, zou hij mogelijk hersenschade hebben”, vertelt moeder Lisa Brockbank. Na 36 uur werd de jongen uit de kunstmatige coma gehaald. Hij liet de artsen vervolgens versteld staan: hij kon zelfstandig ademen en leek uitstekend te herstellen. Leala is een held ,,Het was wonderbaarlijk dat hij zo snel zo goed was”, legt moeder uit. Volgens de artsen heeft het ventje zijn leven te danken aan het reanimeren van vader en het instinct van viervoeter Leala. ,,Zonder Leala zou onze jongen er niet meer zijn geweest.” Het gezin is sinds donderdag weer helemaal compleet. Met Alexander gaat het nog altijd goed.

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Hond redt peuter uit water

Man redt leven hond via mond-op-mondbeademing

Hond vecht voor leven na poging baas te redden



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende