afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Bredere fokbasis voor Nederlands hondenras"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Bredere fokbasis voor Nederlands hondenras

Bron: ANP Pers support. Geplaatst op 13-01-2014 om 15:40 uur.

De gezondheid en het welzijn van de honden is leidend in het beleid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, de overkoepelende organisatie op het gebied van rashonden in Nederland. Problemen met inteelt en een te smalle genetische basis wil de Raad van Beheer daarom samen met de aangesloten rasverenigingen adequaat aanpakken.

De Saarloos Wolfhond is een van de negen erkende hondenrassen van Nederlandse bodem. Het is een apart ras dat nog dicht bij de natuur staat en een grote gelijkenis vertoont met wolven zowel in uiterlijk als gedrag. Het zeldzame ras bestaat uit een beperkt aantal exemplaren, waardoor een te grote verwantschap tussen de dieren is ontstaan.

De Algemene Vereniging voor Liefhebbers van Saarlooswolfhonden (AVLS) zet zich in voor een gezonde toekomst van de Saarlooswolfhond. De AVLS heeft op verzoek van de Raad van Beheer een uitgebreid plan van aanpak opgesteld. Het behelst het ontwikkelen van een bredere fokbasis waarbij druppelsgewijs andere hondenrassen zullen worden ingebracht. Daardoor zal de stijging van de inteelt in de toekomst beheersbaar worden. Het project zal vele jaren in beslag nemen en wordt begeleid door een comm

Bekijk het volledige artikel op ANP Pers support



GERELATEERD NIEUWS

Algemeen | Agent in VS leert Nederlands voor hond

Nederlands kampioenschap honden gehoorzaamheid

Eerste pop-up restaurant voor katten en honden geopend in Amsterdam



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "ANP Pers support":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van ANP Pers support. Een overzicht van alle nieuws artikelen van ANP Pers support vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 50 artikelen van ANP Pers support.

Rashondengids biedt handvat voor puppy kopers ...

Geplaatst op 01-10-2015 om 11:16 uur.


Superhond Sako Kidsweek Dier van het Jaar 2015 ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:38 uur.


Huskysledehonden voor 1 dag taxidienst in Amsterdam-Noord ...

Geplaatst op 29-09-2015 om 17:12 uur.


Nederlands kampioenschap honden gehoorzaamheid ...

Geplaatst op 02-09-2015 om 13:52 uur.


1   2   3   4   5       Volgende