afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Blinde hond Smiley helpt zieken en gehandicapten"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Blinde hond Smiley helpt zieken en gehandicapten

Bron: Metro. Geplaatst op 10-03-2015 om 16:59 uur.

Golden retriever Smiley werd blind geboren, maar lijkt zich daar absoluut niet door uit het veld te laten slaan. De altijd vrolijke pup is zo motiverend, vol vreugde en vol liefde dat hij vaak wordt ingezet als therapiehond. De hond kan dan zijn vreugde overdragen aan geestelijk zieken en gehandicapten. Dat meldt Bored Panda. Fotosessie Stacey Morrison maakte een prachtige fotosessie met de bijzondere viervoeter. “Hij botst vaak tegen dingen aan. En al snel leerde ik dat hij niet weet wanneer hij moet stoppen wanneer hij op je afrent! Maar voor de rest doet hij het prima”, verklaart hij. De eigenaar van Smiley is hondentrainer Joanne. Zij zegt dat het belangrijk is voor de hond dat hij zelf zijn omgeving verkent en zijn eigen instincten leert te gebruiken, zonder mensen die telkens op hem letten. Today on @The_Hydrant Blog: Smiley Golden Retriever Brings Comfort to Mentally Ill & Disabled- http://t.co/nh0LZd5cAu pic.twitter.com/hWQn2HMcRn — Matt @ The Hydrant (@Matt_James_I) March 10, 2015 Eindelijk een lach Als therapiehond is Smiley een stimulans voor jong en oud. “Volgens Joanne is er een bewoner bij een tehuis voor volwassenen met ernstige geestelijke en lichamelijke gehandicaps, die nog nooit had gelachen. Ze dachten dat hij dat niet kon. Ze waren verbijsterd toen ze hem zagen lachen en iets hoorden wat op een lach leek, toen Smiley langskwam”, vertelt Morrison in een blog. Maar er is meer: “Ook de moeder van een autistisch kind zei dat ze haar dochter nog nooit voor langere tijd op dezelfde plek had zien blijven. Haar dochter kon nooit stilzitten, maar toen Smiley langskwam knuffelde ze hem en bladerde ze een halfuur lang door een boek. Haar moeder was geschokt.” Voorbeeld Volgens Joanne is Smiley een voorbeeld voor velen. “Honden blijven niet hangen in het verleden en hebben geen zelfmedelijden. Ze leven in het hier en nu. Kies eens voor een hond met speciale behoeften. Mij werd verteld dat Smiley nooit enige kwaliteit van leven zou ervaren en er werd aanbevolen om hem in te laten slapen. Ik voelde dat anders en sindsdien heeft hij velen plezier gebracht in hun leven.” Born Without Eyes, Smiley The Golden Retriever Becomes Therapy Dog For Mentally Ill: http://t.co/nxyZpw27Pz #blind pic.twitter.com/2V0v1nzu5n — Bored Panda (@boredpanda) March 10, 2015

Bekijk het volledige artikel op MetroGERELATEERD NIEUWS

Blinde hond doet mee aan zwaarste sledehondenrace

Blinde viervoeter heeft eigen blindengeleidehond

Dove en blinde hond na vier dagen gered uit moerasSommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.


Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende