afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Video van band baas en hond laat niemand onberoerd"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Video van band baas en hond laat niemand onberoerd

Bron: Metro. Geplaatst op 10-06-2015 om 14:36 uur.

De band tussen mens en hond kan soms heel sterk zijn. Dat gold ook voor de band tussen fotograaf Ben Moon en zijn hond Denali. Hij besloot een video te maken van hun bijzondere levensverhaal en de prachtige beelden die dat opleverde, zullen je ongetwijfeld raken. In de video beschrijft Moon hun leven door de ogen van zijn hond Denali. Denali kwam in november 1999 in het leven van Moon. De toen 24-jarige Moon was net met zijn vriendin verhuisd naar Portland, in de Amerikaanse staat Oregon. Zijn vriendin overtuigde hem ervan met haar mee te gaan naar het asiel. Hoewel hij niet van plan was met een hond thuis te komen, gebeurde dat die dag wel. Toen hij Denali zag kon hij niet anders dan de viervoeter meenemen. Als nomaden Nadat de relatie tussen Moon en zijn vriendin stuk liep, vertrok hij met Denali uit de stad en begonnen ze een nomadisch bestaan. Ze leefden in een auto en later in een camper. Ze reisden samen door het westen van de Verenigde Staten en fotografeerden klimmers en surfers. Moon begon toen zijn carrière als fotograaf. Lees ook: Hond in de ogen kijken zorgt voor sterke band Op een dag kreeg Moon de eerste tekenen dat er iets mis was met zijn gezondheid. In juni 2004 besloot hij een bezoek te brengen aan de dokter. Uiteindelijk werd er kanker bij hem geconstateerd. In die periode is zijn hond een niet te missen vriend voor Moon. De viervoeter wijkt nimmer van zijn zijde, ook niet tijdens de zware chemo's en bestralingen. Ook wanneer Moon in het ziekenhuis verblijft, is Denali welkom. Einde De Amerikaan overleeft de ziekte uiteindelijk. De twee leven gelukkig verder, tot de gezondheid van Denali begin 2014 duidelijk achteruit gaat. Op 31 januari is duidelijk dat voor de viervoeter het einde nadert. De dag erna spelen Moon en Denali op het strand, de ochtend daarna laat Moon weten dat Denali mag gaan. En zo geschiedde: Denali werd 14,5 jaar oud.

Bekijk het volledige artikel op MetroGERELATEERD NIEUWS

Eerbetoon van man aan zijn hond laat niemand onberoerd

Onderzoek: je hond is echt je meest trouwe vriend

Op station achtergelaten hond heeft nieuwe baasSommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.


Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende