afbeelding labrador in menu rechts

Artikel: "Defensieminister ontmoet buddyhond bij werkbezoek KNGF Geleidehonden"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Defensieminister ontmoet buddyhond bij werkbezoek KNGF Geleidehonden

Bron: ANP Pers support. Geplaatst op 24-08-2015 om 13:04 uur.

Het aantal afgestudeerde buddyhonden van KNGF Geleidehonden voor (oud-) geüniformeerden met PTSS is binnen een jaar verdubbeld. Vandaag heeft de maatschappelijke organisatie de 21e buddyhond afgeleverd bij zijn baas met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Eind 2015 zal KNGF Geleidehonden in totaal 25 buddyhonden beschikbaar hebben gesteld aan veteranen en politieagenten met PTSS. Reden genoeg voor minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie om vandaag een werkbezoek te brengen aan KNGF Geleidehonden en de buddyhonden en hun bazen te ontmoeten.

Mijlpaal
'Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen met een beperking of stoornis te helpen. Voor getraumatiseerde (oud-)medewerkers van Defensie en Politie zijn we goed op weg. Vandaag vindt opnieuw een buddyhond zijn weg naar een nieuwe baas om hem op ieder moment van de dag bij te staan en het leven met PTSS draaglijk te maken', vertelt Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden. Buddyhonden voor (oud-)geüniformeerden bestaan nog maar pas. Iedere nieuwe aflevering van een hond is een grote mijlpaal, want de impact van deze honden op hun getraumatiseerde bazen is groot. Dat onderstreept ook Hennis-Plasschaert na het bezoek aan het opleidingsinstituut. 'Het is bijzonder te zien hoe deze buddyhonden veteranen met PTSS een nieuw perspectief geven en ze uit hun isolement halen. Deze trouwe, goed opgeleide viervoeters kunnen voor veel oud-militairen een wereld van verschil maken', aldus de minister.

Vergoeding van Defensie
Vorig jaar liet Hennis-Plasschaert weten een vergoeding vanuit Defensie beschikbaar te stellen voor het opleiden van buddyhonden.'Ik ben mij zeer bewust van de complexiteit van PTSS en hoop dat met mijn toezegging zoveel mogelijk veteranen met PTSS, die baat kunnen hebben bij een buddyhond, er één kunnen krijgen', zei de defensieminister daar toen al over. Een belangrijke toezegging voor KNGF Geleidehonden, want voor de opleidingskosten is de organisatie vooralsnog volledig afhankelijk van giften en sponsoring, en intussen neemt de vraag naar buddyhonden steeds verder toe.

Wekken uit nachtmerries
Angstaanvallen, nachtmerries, herbelevingen, slapeloosheid en een sociaal isolement maken het leven van mensen met PTSS zwaar. Een speciaal getrainde buddyhond van KNGF Geleidehonden kan een oplossing zijn. Deze hond zorgt voor rust, regelmaat en meer bewegingsvrijheid. Ook heeft de buddyhond praktische vaardigheden geleerd om zijn baas te ondersteunen. Zo kan hij de baas wekken uit nachtmerries en kan hij als buffer dienen in situaties die voor zijn baas moeilijk of beangstigend zijn, waardoor de hond zorgt voor een gevoel van veiligheid op straat.


KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds)
KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de Nationale Zorghonden Autoriteit tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.

Bekijk het volledige artikel op ANP Pers supportGERELATEERD NIEUWS

Korpschef Gerard Bouman op werkbezoek bij KNGF Geleidehonden

Gouden Loeki voor 'Buddyhond' van KNGF Geleidenhonden

KNGF Geleidehonden doet beroep op gemeenten voor handhaving vuurwerkSommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.


Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "ANP Pers support":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van ANP Pers support. Een overzicht van alle nieuws artikelen van ANP Pers support vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 50 artikelen van ANP Pers support.

Rashondengids biedt handvat voor puppy kopers ...

Geplaatst op 01-10-2015 om 11:16 uur.


Superhond Sako Kidsweek Dier van het Jaar 2015 ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:38 uur.


Huskysledehonden voor 1 dag taxidienst in Amsterdam-Noord ...

Geplaatst op 29-09-2015 om 17:12 uur.


Nederlands kampioenschap honden gehoorzaamheid ...

Geplaatst op 02-09-2015 om 13:52 uur.


1   2   3   4   5       Volgende