afbeelding jack russel terrier puppy

Artikel: "Hond waarschuwt bazin voor epileptische aanval"

Hieronder vindt u het artikel dat u zoekt. Door op de link te klikken, komt u op de website van de originele bron van het nieuws. Hier vindt u mogelijk nog meer informatie of een uitgebreidere versie van dit artikel.

Hond waarschuwt bazin voor epileptische aanval

Bron: Metro. Geplaatst op 27-08-2015 om 20:24 uur.

Dat honden echte mensenvrienden zijn weten we al langer, maar dat ze ook nog levens kunnen redden draagt hier helemaal aan bij. Labrador Poppy bijvoorbeeld, zij kan instinctief aanvoelen dat haar bazin een epileptische aanval krijgt. Daar haar te waarschuwen kan zij heel veel problemen voorkomen. Vreemd gedrag Het begon bij de 23-jarige Shannon Locke voor het eerst toen ze hond Poppy net in huis had. De trouwe viervoeter begon zich plotseling een beetje vreemd te gedragen. Ze vroeg de hele tijd om aandacht, was aan het janken, en hing constant bij haar bazin in de buurt, zo vertelt Shannon aan Belfast Live. „Aan het begin dacht ik er niet zoveel van, maar op enig moment merkte ik toch dat Poppy onraad rook."  Ademen Sinds die keer kan Shannon aan het gedrag van Poppy aflezen dat ze waarschijnlijk weer een aanval gaat krijgen. Ze is ongeveer 15 tot 20 minuten heel geagiteerd en onrustig. Daarna krijg ik een aanval."Behalve waarschuwen zorgt Poppy ook tijdens een aanval voor haar bazin. „Als ik op mijn rug lig zorgt ze er altijd voor dat mijn luchtwegen vrij zijn. Zo kan ik goed blijven ademen." youtube: LN5mkFz0K44 Lees ook: Hond beschermt bazin met Asperger tegen zichzelf Mysterie Voor Shannon is het een groot mysterie hoe haar hond aan de gave komt. Momenteel doet de Queens universiteit in Belfast dan ook onderzoek naar het mysterie. Hoe dan ook is Shannon ontzettend blij met de hulp van haar hond. Ze is niet alleen mijn beste vriendin, ze is ook mijn levensredder. Poppy heeft mij het vertrouwen gegeven om weer naar buiten te gaan, om te gaan leven. Ik kan niet zonder haar."

Bekijk het volledige artikel op Metro



GERELATEERD NIEUWS

Hond moet voor straf in auto en rijdt een meer in

Amsterdam | Hond zorgt voor file op A10

Hond ving kogel voor baas, nu al 1,5 jaar dakloos



Sommige bronnen willen hun artikel nog wel eens verwijderen of verplaatsen. Mogelijk kunt u het artikel dan alsnog via Google vinden.






Alle nieuws artikelen over honden die zijn opgenomen op deze website, zijn publiekelijk beschikbaar gesteld middels rss feeds. Welke zijn gepubliceerd op de website van de betreffende nieuwsbronnen. Hondenplaneet.nl is geen eigenaar van deze feed of de content die zich hierin bevindt. Deze website vervult voor u de functie van een zoekmachine op het gebied van nieuws over honden.


Meer nieuws van "Metro":

Hieronder vindt u meer nieuws artikelen van Metro. Een overzicht van alle nieuws artikelen van Metro vindt u hier.

Resultaten 1 - 4 van in totaal 375 artikelen van Metro.

Aandoenlijke kennismaking tussen hond en baby ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 23:05 uur.


Hond die tiener het leven redde Dier van het Jaar ...

Geplaatst op 30-09-2015 om 17:28 uur.


Video: Ingemetselde zwangere hond gered ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 14:36 uur.


Video: Ernstig verwaarloosde hond herstelt snel ...

Geplaatst op 28-09-2015 om 11:08 uur.


1   2   3   4   5       Volgende